1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. kip-cashew chili

kip-cashew chili

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-08-2001

Ingrediënten 3 personen


1 geroosterde rode paprika (potje);
1 chilipeper (gedroogd);
75 gr cashewnoten;
2 dl kippenbouillon;
3 kipfilet;
1 ui;
3 teentjes knoflook;
2 el olie;
1 el gemalen komijn;
1 tl chilipoeder;
1 tl zout;
1 blik tomatenblokjes (400 gr);
1 blik kidneybonen (400 gr);
15 gr chocolade;
3 el gesnipperde koriander;





Verder heb je nodig


Basic keukenmateriaal, staafmixer of food processor.


Pittig eenpansgerecht, erg geschikt voor een hapje tijdens een drukke verjaardag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pureer de in stukjes gesneden paprika, de verkruimelde chilipeper, 25 gr cashewnoten en de kippebouillon met de staafmixer.
Snijd de kipfilet in stukken.
Snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui met knoflook ca. 2 minuten. Roer komijn, chilipoeder en zout erdoor en nog 1 minuut bakken.
Voeg de stukken kipfilet toe en bak deze bruin aan alle zijden. Voeg paprikapuree en het blikje tomatenstukjes met vocht toe en brang dit aan de kook. Temper het vuur en 45 minuten laten stoven.
Spoel intussen de bonen af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Breek de chocolade in kleine stukjes.
Als de kip gaar is voeg je de rest van de noten, de kidneybonen en de chocolade toe.
Laat alles even warm worden en de chocolade smelten. Bestrooi voor serveren met de koriander.

Serveertip

1) Lekker met groene salade, schaaltje geraspte kaas (cheddar of oude kaas) en tortilla's.
2) Op een feestje in kommetjes met een mandje stokbrood op de tafel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schwaantje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schwaantje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top