1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Filets en boutjes van duif met honingappeltjes

Filets en boutjes van duif met honingappeltjes

Door: bollekenvier

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-08-2001

Ingrediënten 2 personen


2 duifjes * 20 g honing * komijn (gemalen) * 3 aardappelen (Bintje) * 200 g eendenvet * 40 g roomboter * 2 dl duivenfond * zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de duiven schoon en flambeer ze. Snijd de filets en de bouten af, strijk ze in met de honing en de komijn en laat ze gedurende 6 uur marineren.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in vorm met een gegroefde, ovale uitsteekvorm. Hol ze uit en bewaar in water. Schil de appelen, snijd ze in partjes en zet opzij. Konfijt de aardappelen in het eendenvet op een zeer zacht vuurtje en laat uitlekken. Bak de appelpartjes goudgeel in boter. Bak de duivenfilets en duivenboutjes langs alle kanten tot ze gekarameliseerd zijn. Bereid de saus : blus de braadpan met de duivenfond, laat inkoken tot de saus gebonden is en klop op met boter.

Serveertip

Leg een duivenbout in een aardappel en schik een filet in fijne plakjes in waaiervorm op het bord. Versier met de appelpartjes en nappeer de saus er rond.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top