Gebakken sint-jakobsvruchten met schorseneren

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2001Een recept van meesterkok Gert Jan Raven, chef van het gastronomisch restaurant "Het Vijfde Seizoen" , kroon op het "Antwerp Hilton" op de Groenplaats in Antwerpen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote st.-jakobsvruchten * peper en zout * 2 cl olijfolie (extra vierge) * 100 g schorseneren * 150 g gedroogde tomaten * 3 sjalotten * 1 dl droge witte wijn * 1 citroen * 1 dl visfumet * 100 g roomboter * 1 dl room * 10 sprietjes bieslook * 25 g bloem * 1 citroen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Haal de st.-jakobsvruchten uit de schelpen en spoel ze zorgvuldig. Bewaar de schelpen.

Bereidingswijze

Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Bereid de saus : snipper de sjalotjes fijn. Laat de sjalotjes met de witte wijn, het sap van de citroen en de visfumet inkoken. Voeg de room toe en bind met de boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatste moment de versnipperde bieslook toe. Bewaar enkele takjes als decoratie. Schil de schorseneren, snijd 1/3 in flinterdunne sliertjes en bak goudgeel in frituurolie. Snijd de rest in gelijke stukjes en kook ze gaar in water met wat bloem, citroensap en zout. Giet ze vervolgens af. Presenteer in schelpen. Leg in iedere schelp een stukje gedroogde tomaat, schik daarop de gekookte schorseneren in waaiervorm. Giet daarop een beetje saus. Leg er tenslotte de st.-jakobsvruchten bovenop en werk af met bieslook en gefrituurde schorseneersliertjes.

Serveertip

Serveer de rest van de saus apart.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten