Zuurvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-08-2001

Zuurvlees?.elders noemen ze het ook wel stoofvlees, maar wij in limburg zeggen zuurvlees (zoervleis). Het is gemakkelijk te bereiden, je zult versteld staan dat je zo simpel zoiets lekkers kunt maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr runderpoulet, 4 uien fijngesnipperd,
1 eetl ketjap, 3 laurierblaadjes,
4 kruidnagels, 1 eetl stroop,
? kopje azijn, 1 kopje water,
Peper en zout, Maggiblokjes,
Boter of margarine, Maizena om te binden,
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak het vlees in de boter bruin samen met de laurier en de kruidnagels. Doe er dan de uien bij en braad deze 5 min mee.Vervolgens de azijn, ketjap, zout en peper en een kopje water erbij? 2 uur laten stoven, nu een eetl stroop erdoor roeren en op smaak maken met 1 a 2 maggiblokjes. Binden met maizena.

Serveertip

Je gaat smullen? en je eet er natuurlijk friet bij, en een pilsje!!

Groetjes Harrie,??.en reageer eens hoe je het vond !!!

Laatste reacties

raadhuis30 avatar
raadhuis30 15-03-2006

Dit recept neem ik van je mee. Groetjes,Karin

tropenkolder avatar
tropenkolder 04-08-2002

He, ik wist niet dat Aalsmeer (je woonplaats) in Limburg lag. Het het recept uitgeprint. Lekker voor de wintermaanden. Lidy

dansmerieke avatar
dansmerieke 12-11-2001

Hoi Harie, Ut waor lekker en simpel um te make. Iech kraog metein zoe'n vastelaovendsgedachte. Noe gebeurd dat wel dekser in november.....! De groete, Dansmerieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten