Chinese Hotpot

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2001

Snel klaar en makkelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond kip of varkensvlees, ? 750 gr. chinese kool, 250 gr. champignons, 1 (grote) ui, 2 teentjes knoflook, 1 dl witte wijn (of (kippen)bouillon), 4 eetlepels ketjap, bloem of maizena, zout, (zwarte) peper en olie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan of wok, goed mes, (knoflookpers)

Voorbereiding

Vlees in blokjes, kool en ui fijnsnijden, champignons schoonmaken en in vieren of plakjes.

Bereidingswijze

Haal het vlees door de bloem of maizena en bak het in de hete olie bijna gaar (? 8 minuten), doe de knoflook, ui, champignons en kool erbij en bak nog even tot de kool iets begint te slinken. Blus nu af met de wijn (of bouillon) en ketjap, breng op smaak met zout en peper en laat nu nog ? 10 minuten sudderen. Naproeven op smaak is aan te raden.

Serveertip

Dit is een nat gerecht, lekker met rijst maar kan ook met pasta of tarly. Kan ook prima bij een chinees buffet. Wil je het pittiger voeg dan bij het bakken nog sambal toe

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten