In Japanse kruiden gemarineerd en gestoofd paardenvlees

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2001



Een recept van fusion-kok Guy Vantoortelboom van restaurant "Compromis" in Leuven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150g chorizoworst, in stukjes * 8 blaadjes koriander * 300g Kenia-boontjes, in stukjes van 5 cm * 1kg paardenvlees (dikbil), in blokjes van 3 cm * olijfolie * 20g Japanse kruidenmix * 2 fijngesneden uien * 2 el witte-wijnazijn * 3dl zoete, witte wijn * 2dl water * 400g tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en fijngesneden * zout en peper * 1 kleine, rode peper * 150g zwarte olijven * 2 el kappertjes * 6 blaadjes basilicum * 3 lenteuitjes, in ringen * 200g wortelen, geschild, in schuine plakjes gesneden * 30g griessuiker * 1 teentje knoflook, fijngesneden * 500g Chinese truffelaardappelen, geschild en in schijven van 3cm gesneden * geraspte gember
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het vlees marineren in een mengeling van Japanse kruiden, suiker en olijfolie.

Bereidingswijze

Een scheut olie in een braadpan verhitten en de stukjes paardenvlees aan alle kanten kleuren. De uien toevoegen en 5 minuten meestoven. De warmte in de pan blussen met azijn en het vocht laten verdampen. Wijn, water, tomaten, zout, peper, knoflook, rode peper en gember toevoegen. Met het deksel op de pan alles op laag vuur 45 minuten stoven. Indien nodig tussentijds water toevoegen. 15 minuten voor de gaartijd chorizo, olijven, kappertjes, wortelen, boontjes en aardappelen in de pan doen.

Serveertip

Het stoofpotje voor het opdienen versieren met basilicum- en korianderblaadjes.

TIP : Indien gewenst kan men de aardappelen weglaten en er afzonderlijk penne met versgeraspte parmezaankaas bij serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten