Luikse wafels
- Kinderkeuken, Tussendoortje
- 20-30 min.
Ze zijn vaster en zoeter dan de Brusselse wafels: in het stevige gistdeeg wordt suiker verwerkt.
Ingrediënten
Voor ongeveer 20 wafels500 g bloem
15 g verse gist
1 dl lauw water
125 g basterdsuiker
4 eieren
200 g ongezouten boter of vetstof
een snuifje zout
Benodigdheden
wafelijzerBereidingswijze
Zeef de bloem. Los de gist op in het lauwe water en meng het papje met een kwart van de bloem. Laat het voordeegje rijzen tot het volume verdubbeld is. Voeg er de rest van de bloem bij, een snuifje zout, de suiker, de losgeklopte eieren en de zachtgeroerde vetstof. Kneed goed het deeg in bolletjes ter grootte van een mandarijn. Druk ze een beetje plat en laat ze nog 30 minuten op een met bloem bestoven werkvlak rusten voor u de Luikse wafels bakt.
Serveertip
Luikse wafels worden lauwwarm of koud gegeten, met poedersuiker.