1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Wafels
  5. Luikse wafels
  6. Luikse wafels

Luikse wafels

  • Kinderkeuken, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2001

Ingrediënten


Voor ongeveer 20 wafels
500 g bloem
15 g verse gist
1 dl lauw water
125 g basterdsuiker
4 eieren
200 g ongezouten boter of vetstof
een snuifje zout


Verder heb je nodig


Wafelijzer


Ze zijn vaster en zoeter dan de Brusselse wafels: in het stevige gistdeeg wordt suiker verwerkt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem. Los de gist op in het lauwe water en meng het papje met een kwart van de bloem. Laat het voordeegje rijzen tot het volume verdubbeld is. Voeg er de rest van de bloem bij, een snuifje zout, de suiker, de losgeklopte eieren en de zachtgeroerde vetstof. Kneed goed het deeg in bolletjes ter grootte van een mandarijn. Druk ze een beetje plat en laat ze nog 30 minuten op een met bloem bestoven werkvlak rusten voor u de Luikse wafels bakt.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Luikse wafels worden lauwwarm of koud gegeten, met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stienemie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stienemie
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top