1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Pelmeni

Pelmeni

Door: baboeschka

  • Russisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-07-2001

Ingrediënten


220 gr. bloem2 eieren900 gr. rundergehakt225 gr. varkensgehaktwater2 teentjes knoflook, geperst1 theel. zout1 theel. peperazijnzure room


Verder heb je nodig


Pelmeni werd in vroeger tijden gemaakt in Syberie. Het moest iets zijn wat de mannen op jacht naar voedsel mee konden nemen, zodat ze onderweg wat te eten hadden.Tot aan het vlees in het deeg verpakken, was de werkwijze hetzelfde.Maar vroeger reeg men het deeg aan een touw als een ketting en liet men het bevriezen door het buiten in de ijzige vrieskou te leggen of te hangen.Zo was er ook eten om mee te nemen op jacht.


Syberische gevulde pasta.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mix de eieren door het bloem en voeg genoeg water toe om een stevig deeg te maken.Kneed het deeg zeker 10 minuten goed door, tot het redelijk elastisch is.Maak van het deeg een rol met een doorsnede van ca 5 cm.Meng het varkens- en rundergehakt door elkaar.Doe er de knoflook bij en kruid het met zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze

Snijd van de deegrol een schijfje van 3 a 4 mm af en rol dat tot een platte cirkel met een doorsnee van ca. 5 cmLeg op een kant van de cirkel een theelepel van de gehaktvulling, vouw de cirkel dicht tot een half maantje en druk de punten naar elkaar toe zodat je een rondje krijgt.Leg de Pelmeni op licht met bloem bestoven, vetvrij papier. De Pelmeni moet ingevroren worden.Maak van de rest van het deeg en de vleesvulling ook zulke rondjes.Zorg dat ze NIET tegen elkaar aan komen te liggen.Vries ze in.Bereiding: Neem zoveel pelmeni's uit de vriezer als je hebben wilt.Laat ze in kokend water glijden.Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.

Serveertip

Serveer ze bestrooid met peper en dip ze in de azijn of in de zure room.Prijatnovo appetita!
Tip:Dit kun je het beste samen met meerdere mensen en een paar flessen wodka klaarmaken. ;-)Pas op: Pelmeni maken werkt verslavend en kan een gewoonte worden!!!Deel dit recept

Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baboeschka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top