Groentesoep met gehaktballetjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-07-2001

Voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 g soepvlees; zout; 2 laurierblaadjes; 2 takjes tijm; 3 stukjes foelie; 2 zwarte peperkorrels; 200 g waspeen; 3 tengels bleekselderij; 1 prei; 2 takjes peterselie; 1 beschuit; 200 g rundergehakt; mespunt nootmuskaat; peper; 50 g vermicelli
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schone theedoek zonder wasmiddelluchtjes

Voorbereiding

In soeppan soepvlees met 1,5 liter water en 2 tl zout aan de kook brengen. Laurier, tijm, foelie en peperkorrels toevoegen en afgedekt ca. 4 uur zachtjes laten trekken.

Bereidingswijze

Intussen wortels en bleekselderij wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Prei wassen, schoonmaken en in ringen snijden. Peterselie fijnhakken.
Beschuit boven gehakt verkruimelen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Van gehakt bolletjes vormen, afgedekt tot gebruik in koelkast bewaren. Theedoek natmaken, uitwringen en in zeef hangen boven andere pan. Bouillon door zeef schenken.
Vlees uit pan nemen en klein snijden. Wortel, selderij en prei aan bouillon toevoegen, aan kook brengen en ca. 10 minuten koken. Gehaktballetjes, soepvlees, vermicelli en peterselie toevoegen en soep ca. 5 minuten afgedekt koken. Soep op smaak brengen met zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nanzz avatar
nanzz 15-02-2008

De soep was overheerlijk!!!

chefengel avatar
chefengel 05-09-2001

Dit recept hebben we met veel succes gebruikt in onze radiouitzending. Engel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten