Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Artisjokken

Artisjokken

Door: batanwaru

  • Frans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-07-2001

Ingrediënten 4 personen


* 4 artisjokken

voor vinaigrette:
* olijfolie extra vierge
* balsamicoazijn
* peper
* zout
* citroensap

voor tuinkruidendressing:
* vinaigrette (zie boven)
* fijngehakte bieslook
* fijngehakte peterselie
* fijngehakt sjalotje

sinaasappeldressing:
* sap van 2 sinaasappelen
* mayonaise
* beetje room
* zout
* peper
* mespuntje suiker
* oranje gedeelte sinaasappelschil (in dunne reepjes gesneden)


Verder heb je nodig


* grote pan voor de artisjokken
* schaaltjes voor de dressings


De manier om lekkere artisjokken te maken, met een paar tips voor dressings.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Artisjokken:
* van de buitenste bladen ontdoen en het grootste gedeelte van de steel wegsnijden
* van de bovenkant een stukje afsnijden, zodat deze kant recht is
* van de blaadjes de puntjes (1/4 deel) afknippen
* wrijf in met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan
* gedurende 1 uur met wat zout gaarkoken
* goed laten uitlekken

dressings spreken voor zich



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van batanwaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top