1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Artisjokken

Artisjokken

Door: batanwaru

  • Frans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-07-2001

Ingrediënten 4 personen


* 4 artisjokken

voor vinaigrette:
* olijfolie extra vierge
* balsamicoazijn
* peper
* zout
* citroensap

voor tuinkruidendressing:
* vinaigrette (zie boven)
* fijngehakte bieslook
* fijngehakte peterselie
* fijngehakt sjalotje

sinaasappeldressing:
* sap van 2 sinaasappelen
* mayonaise
* beetje room
* zout
* peper
* mespuntje suiker
* oranje gedeelte sinaasappelschil (in dunne reepjes gesneden)


Verder heb je nodig


* grote pan voor de artisjokken
* schaaltjes voor de dressings


De manier om lekkere artisjokken te maken, met een paar tips voor dressings.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Artisjokken:
* van de buitenste bladen ontdoen en het grootste gedeelte van de steel wegsnijden
* van de bovenkant een stukje afsnijden, zodat deze kant recht is
* van de blaadjes de puntjes (1/4 deel) afknippen
* wrijf in met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan
* gedurende 1 uur met wat zout gaarkoken
* goed laten uitlekken

dressings spreken voor zich



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van batanwaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top