1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugees toetje

Portugees toetje

  • Portugees, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-07-2001

Ingrediënten 4 personen


4 eieren
0.5 dl. water
2 eierdooiers
300 gr. suiker
1 sinaasappel


Verder heb je nodig


Benodigde materialen: een pan, een garde, een kleine trechter en een mooie glazen schaal.


CHARCADA

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm tweederde suiker samen met het water. Kook het zachtjes tot de suiker is opgelost. Klop intussen de eidooiers met de eieren los tot een soepele massa. Dit mag niet gaan schuimen! Giet de eimassa door de kleine trechter in een dunne straal, al roerend, bij de warme suikerstroop. Als alle eieren zijn opgenomen, dient u steviger te kloppen. De massa moet als het ware draden gaan trekken. Zodra er stukjes gestold eigeel verschijnen, de massa van het vuur halen en op de schaal storten. Smelt de resterende suiker tot deze karamelliseert en giet dit ''in strepen'' over de charcada

Serveertip

Serveren op een ring van plakjes (dik geschilde) sinaasappel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van danielle9


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van danielle9
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top