bojo

  • Surinaams,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-07-2001

heerlijk surinaamse koek

Deel dit recept

Ingrediënten
-4 eieren
-400 gr suiker
-250 gr geraspte kokos (droog, te koop in toko en/of tropische winkel)
-1 kg. geraspte, diepvries cassave
-1 liter halfvolle melk
-250 gr. roomboter
-kaneel
-rozijnen
-amandelessense
-2 zakjes vanillesuiker
-mespunt zout
-Suikermuisjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. vet een ovenschaal of bakblik in (inhoud ongeveer 2,5 liter). Laat de cassave ontdooien. Smelt de roomboter (na de schaal te hebben ingevet) in een pannetje. Week de rozijnen

Bereidingswijze

Mix de eieren met de suiker en (een deel van) de melk. Doe de mix in een ruime plastic bak. Doe daarbij, al roerend met een garde:

de rest van de melk
de kokos
de geraspte cassave
een mespuntje zout
kaneel (ongeveer een eetlepel)
vanillesuiker
amandelessence
(uitgelekte) rozijnen
de gesmolten boter (ongeveer 5 eetlepels achterhouden)
Doe het geheel in het ingevette bakblik of de ovenschaal. De rest van de boter hierover doen. In ongeveer 1.5 uur bakken.

Serveertip

Daarna ter garnering bestrooien met "suikermuisjes".

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

chamsin avatar
chamsin 11-06-2004

Asley, dit is echt het beste bojo-recept dat ik heb kunnen vinden!! Ik heb er al een stuk of 6/7 uitgeprobeerd, maar deze is helemaal BOENG!! ;-)) Ik vind m heerlijk, maar ook iedereen die m eet is meteen dolenthousiast. Degenen die bojo nog niet kenden en de 'deskundigen'. ;-))

silversoul avatar
silversoul 20-11-2001

Ik ben gek op Bojo !!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten