pindasoep

  • Surinaams, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-07-2001

Pindasoep bestaat uit een bouillon met kokosmelk en pindakaas erin.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-Vlees: zoutvlees, varkensstaart, gerookt spek of een combinatie van deze drie. Een bezoeker van deze site schreef me dat hij pindasoep eens met worstjes had gegeten.
-Kip: stukjes poot of vleugel
-Olie
-Een ui
-Bouillonblokje
-Laos
-Gemberpoeder
-Aji-no-moto of Ve-tsin
-soepselderij
-Een half blikje kokosmelk
-En pindakaas dus.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook zoutvlees, varkensstaart en spek zacht en giet het af. Het water niet gebruiken, want het is veel te zout. Bak het vlees en de kip met het uitje op in de olie. Voeg de kruiden toe en daarna water en het bouillonblokje. Laat het geheel doorkoken tot de kip gaar is. Voeg nu de pindakaas en de kokosmelk toe. Laat de soep niet meer doorkoken nadat de kokosmelk erin zit, anders gaat er een laag kokosolie op de soep drijven. Voeg voor het serveren de selderij toe.

Serveertip

Serveer met rijst

Laatste reacties

hanneke_q avatar
hanneke_q 07-04-2002

Ik ga het proberen het kijkt mij erg lekker groetjes van hanneke

silversoul avatar
silversoul 20-11-2001

Hoi Asley, Ik gebruik als pindakaas altijd een pot Faja Lobi gehaald bij de toko, meid dat is lekker mmmm!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten