Ragout voor Loempia

  • Chinees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2001

Kerrieragout van kalfsvlees als loempiavulling

Deel dit recept

Ingrediënten

  • 500 g kalfsvlees
  • 1 wortel
  • 1 wortelpeterselie of peterseliestengels
  • 50 g boter
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout naar smaak
  • 150 g ui
  • 2 blaadjes foelie
  • 70 g bloem
  • peper
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze


    Snipper de ui, wortel en wortelpeterselie fijn.

    Breng het kalfsvlees aan de kook met zoveel water dat het

    net onder staat, schuim het af

    Voeg de helft van de ui, de wortel, wortel peterselie, foelie-

    blaadjes en zout toe.

    Onder gesloten deksel het vlees laten trekken tot het gaar is.

    Laat het geheel nu afkoelen.

    Smelt de boter en fruit de rest van de gesnipperde ui tot die

    gaat kleuren.

    Voeg nu de kerriepoeder toe en laat dit even meefruiten.

    Daarna wordt de bloem toegevoegd en blijf het geheel roeren

    tot het gaar is.

    Na afkoeling ? 4 dl van de kalfsbouillon erbij schenken en het

    geheel glad roeren.

    Breng het nu weer aan de kook.

    Voeg het inmiddels fijn gesneden vlees toe.

    Breng het geheel op smaak met peper en zout.

    Laat het totaal afgedekt staan tot het is afgekoeld.

    Pas daarna kan het als vulling voor de loempia's worden verwerkt.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten