1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. WITTE KIP

WITTE KIP

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2001

Ingrediënten 5 personen



1 kip
2 ltr heet water
25 g prei
3 g verse gember
3 tenen knoflook
? tl ve-tsin
1? tl zout
SAUS: 1 el reuzel of olie
? tl fijngehakte knoflook
150 cc heet water of bouillon
3 el oyster sauce
1 el chilly sauce
? tl ve-tsin
2 tl tapioca- of aardappelmeel
1 el koud water
1 tl sesam olie



Met een oyster-/chillysaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Kip wassen en vetdeeltjes wegsnijden.
Prei wassen en heel laten.
Verse gember wassen, schillen en in dunne plakjes snijden.
Knoflook met schil in wat olie fruiten en dan pellen.

Bereidingswijze


In een pan, water met de kruiden opkoken en 5 minuten laten
borrelen.
De hele kip erin doen, 3 minuten koken, omkeren en nog eens
3 minuten koken.
De pan met de kip van het vuur afhalen. Toedekken en ? uur laten staan.
Kip in vergiet laten afdruipen. Daarna met 1 el arak of sherry insmeren. 15 minuten laten intrekken.
Dan snijden of hakken.
Op een schaal de stukjes kip zo plaatsen, dat die op een plat-
geslagen kip lijkt.
De saus overheen schenken.
Even in de oven opwarmen en serveren.
De saus kan ook apart als een dipsaus worden geserveerd
bij de opgewarmde stukjes kip.
Overgehouden bouillon voor 'Nasi Hainan' bereiding ge-
bruiken.
METHODE VAN SNIJDEN OF HAKKEN:
De vleugels bij de gewrichten van de romp snijden.
Bouten idem dito en ze dan in vieren hakken.
Het borstgedeelte in de lengte doormidden snijden en deze
2 delen in reepjes van 1? cm breed hakken.
Het ruggedeelte aan weerszijden van de wervelkolom snijden,
zodat men ook 2 stukjes krijgt.
Deze stukjes iets breder hakken. Staartknobbel van de wervelkolom snijden en weggooien.
BEREIDING SAUS:
In een pan de reuzel of de olie verhitten. Knoflook fruiten.
Water of bouillon erin schenken.
De rest van de ingredienten toevoegen en 2 minuten laten
pruttelen.
Binden met het meel en dan de sesamolie inmengen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top