Taco's met geroosterde vis

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2001

Een Mexicaans biertje erbij en klaar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 tenen knoflook, 1 el. chilipoeder, 2 tl. gmalen piment, 1 tl. zwarte peper, 2 tl. oregano, 2 el. limoensap, 500 gram tilapiafilet (vis, AH), 1 pak flour tortilla's of tacoschelpen, 2 kropjes little gem (sla), 2 a 3 el. olie, tomatensalsa (zie bijgerecht)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan

Voorbereiding

Knofloop pellen en boven kom uitpersen. Chilipoeder, piment, peper, oregano en limoensap erdoor roeren tot smeuige pasta ontstaat, eventueel verdunnen met 1 a 2 el. water. Vis in repen van ca. 1 cm. snijden en door kruidenpasta scheppen. Vis ca. 30 minuten laten staan.

Bereidingswijze

Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Tortilla's of taco's verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Kropjes sla wassen, uitslaan en in dunne reepjes snijden.
Grillpan bestrijken met olie en repen vis in ca. 4 minuten bruin en net gaar roosteren, halverwege keren. Tortilla's bestrijken met tomatensalsa, sla erover verdelen, geroosterde visrepen erop leggen en tortilla's dubbelvouwen. Of tacoschelpen vullen met sla, vis en wat tomatensalsa erover scheppen. Op 4 borden elk 2 taco's leggen. Rest van tomatensalsa erbij geven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten