Kip cocktail hong Kong

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram kipfilet,
Klein stukje wortel, prei, ui en peterselie,
1 blaadje foelie,
1plak ananas,
30 gram rijst,
1 bolletje gember.

voor de saus:
1 eetlepel mayonaise of fritessaus,
1 eetlepel slagroom,
citroensap,
kerriepoeder,
paprikapoeder,

2 witte boeterhammen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Breng 1/2 liter water aan de kook met daarin de ui, wortel, peterselie, prei en de foelie.

2. Pocheer daarin de kipfilet gaar, snijdt die 'en brunoise' en laat vervlgens afkoelen.

3. Kook in ee overgebleven kippenbouillon de rijst gaar en laat deze afkoelen.

Bereidingswijze

4. Snijdt de ananasschijf 'en brunoise'.

5. Hak de gember in kleine stukjes.

6. vermeng de kipfilet, de rijst, de ananas en de gember met elkaar.
7. Sla de slagroom op. (luchtig, niet te stijf.)
8. Vemeng de slagroom met de mayonaise, kerrie, citroensap, de paprikapoeder en eventueel een beetje herry en gembersiroop.

9. Neem 2 coctail glazen en verdeel de coctail over de glazen.

10. Doe de saus op de cocatil, garneer de coctail indien gewenst.

11. Doe de saus die over is in een sauskom.

12. Bewaar de coctail in de koeling.

13. Maak toast van het brood.

Serveertip

Serveer de toast bij de coctails. Zet in het midden van de tafel evt. de overgebleven saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten