Rode curryrijst met biefreepjes en mango

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-07-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 pak roerbakrijst (250 gr.) * 1 mango * 1/2 dunne prei * 300 gr. biefstuk * 1 rode peper * 2 eetlepels olie * 1/2 a 1 eetlepel Thaise rode currypasta (Patak's) * 2 eetlepels garneeramandelen * 2 eetlepels Thaise vissaus * 1/2 theelepel bruine basterdsuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Roerbakrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Mango schillen en in blokjes snijden. Prei schoonmaken, wassen, in de lengte halveren en in dunne reepjes van ca. 4 cm lengte snijden. Peper wassen en halveren, pitjes verwijderen en in de lengte in dunne reepjes van ca. 4 cm lengte snijden. Biefstuk in smalle reepjes snijden.

Bereidingswijze

In een wok 1 eetlepel olie verhitten, vleesreepjes toevoegen en in 1 a 2 minuten lichtbruin bakken. Vlees uit de pan scheppen. Rest van de olie toevoegen en de prei en peper al omscheppend ca. 2 minuten fruiten. Currypasta toevoegen en al roerend ca. 1 minuut meebakken. Rijst toevoegen en al omscheppend ca. 2 muniten roerbakken. Mango en reepjes vlees erdoor scheppen en ca. 1 minuut laten meeverwarmen.
Amandelen grof hakken en in een droge koekepan kort roosteren. Vissaus en suiker mengen en door de rijst roeren

Serveertip

Garneren met amandelen. Serveren met komkommer en sambal.

Laatste reacties

tommy_1 avatar
tommy_1 12-10-2001

Ik neem in plaats van 1/2 prei een hele (1) dunne prei. Van de currypasta neem ik een 1/2 el 1 tl suiker. Verder was het gerecht helemaal perfect. Heerlijk gewoon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten