Selyodka pod shouboy
- Russisch, Buffet
- 20-30 min.
Sakuska gerecht van haring.
Ingrediënten
2 hele dikke, grote zoute haringen5 gekookte en geschilde aardappels
4 flinke wortelen
4 flinke gekookte, rode bieten
5 hardgekookte eieren
1 kleine, zeer fijn gesnipperde ui
400 gr. mayonaise
peper en zout naar smaak
Benodigdheden
Voorbereiding
Kook de aardappelen en de groente tot ze gaar zijn.
Controleer de haringen op graatjes en indien nog niet schoongemaakt, maak ze schoon en zorg dat ze helemaal geen graatjes hebben.
Snijd de haringen in zeer kleine blokjes en blijf checken op graatjes.
Pak een grote glazen schaal.
Bereidingswijze
Verdeel de zeer kleine stukjes haring over de bodem.
Leg er, naar smaak, de zeer fijngehakte ui overheen.
Spreid er een dunne laag mayonaise over uit.
Prak de aardappels fijn, spreid die over de mayonaise uit (bestrooi evt. met zout en peper) en doe hier weer een laagje mayonaise over.
Gebruik een vork om de laagjes egaal te maken.
Dan een laagje fijn gemaakte wortels, mayonaise en weer gladmaken.
Dan prak je 4 eieren fijn, een laagje mayonaise (evt. bestrooien met zout en peper) en weer gladmaken.
Maak de bieten fijn en leg ze op het mayonaiselaagje en bestrijk de bieten weer met mayonaise.
Maak het laatste ei fijn en bestrooi daarmee de bieten om het geheel er mooi uit te laten zien.
De salade moet eruit zien als een taart.
Zet de schaal minstens een uur in de koelkast.
Serveertip
Selyodka pod Shouby wordt als Sakuska gerecht geserveerd.
Prijatnovo appetita!