Pasta met kalfsvlees, mozarella en rode pestosaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-07-2001
Alsof er een engeltje over je tong piest....
Ingrediënten 2 personen
* tagliatelle* 2 stukjes kalfsvlees (-schnitzel of -oester)
* 1 bolletje mozarella
* 6 eetlepels rode pesto
* 2 tomaten
* verse basilicum
* 1 dl witte wijn
* 1/8 ltr slagroom
* peper en zout naar smaak
Benodigdheden
* koekenpan* ovenschaal
* mes
* snijplank
Voorbereiding
* bak het kalsvlees gedurende een minuut of 4 aan beide zijden met wat peper en zout en haal ze daarna uit de pan
* doe de slagroom en witte wijn in de pan en roer het door het bakvet
* goed laten inkoken op hoog vuur en daarna vuur laag zetten
* overnschaal invetten
* leg kalfsvlees in de schaal
* snijdt de tomaten en mozarella in plakken en leg dit op het kalfsvlees
* lef tussen de tomaat en mozarella en blaadje basilicum
* schuif de schaal een paar minuten onder de gril totdat de kaas gesmolten is
Bereidingswijze
* kook de pasta volgens de voorschriften op de verpakking
* roer de pesto door het roommengsel
Opdienen:
* verdeel wat saus over de borden
* leg hierop het vlees
* schep de tagliatelle erbij
* ter garnering een takje basilicum
Serveertip
Erg lekker met een tomatensalade.
Laatste reacties
Het was heerlijk! Tip van de parmezanse kaas meegenomen!
Dit lijke me een heerlijk gerecht. Neem ik graag van je mee. Bedankt, Petra
Dit is een heerlijk recept. Ik heb het net klaargemaakt, we hebben allemaal gesmuld en ik kan niet nalaten om dit direct te melden. Wij hebben echt genoten. Voor een keer, heb ik alles gedaan, zoals beschreven. Alleen nog een beetje parmezaanse kaas op mijn pasta .... Overheerlijk .... Volgende week, wil ik dit weer op tafel zetten !!!! Proficiat voor zo'n heerlijk en heel eenvoudig recept.