Pasta met kalfsvlees, mozarella en rode pestosaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-07-2001

Alsof er een engeltje over je tong piest....

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* tagliatelle
* 2 stukjes kalfsvlees (-schnitzel of -oester)
* 1 bolletje mozarella
* 6 eetlepels rode pesto
* 2 tomaten
* verse basilicum
* 1 dl witte wijn
* 1/8 ltr slagroom
* peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* koekenpan
* ovenschaal
* mes
* snijplank

Voorbereiding

* bak het kalsvlees gedurende een minuut of 4 aan beide zijden met wat peper en zout en haal ze daarna uit de pan
* doe de slagroom en witte wijn in de pan en roer het door het bakvet
* goed laten inkoken op hoog vuur en daarna vuur laag zetten
* overnschaal invetten
* leg kalfsvlees in de schaal
* snijdt de tomaten en mozarella in plakken en leg dit op het kalfsvlees
* lef tussen de tomaat en mozarella en blaadje basilicum
* schuif de schaal een paar minuten onder de gril totdat de kaas gesmolten is

Bereidingswijze

* kook de pasta volgens de voorschriften op de verpakking
* roer de pesto door het roommengsel

Opdienen:
* verdeel wat saus over de borden
* leg hierop het vlees
* schep de tagliatelle erbij
* ter garnering een takje basilicum

Serveertip

Erg lekker met een tomatensalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

SuzanR avatar
SuzanR 04-08-2011

Het was heerlijk! Tip van de parmezanse kaas meegenomen!

pwiggers avatar
pwiggers 13-04-2008

Dit lijke me een heerlijk gerecht. Neem ik graag van je mee. Bedankt, Petra

peugoske avatar
peugoske 01-06-2005

Dit is een heerlijk recept. Ik heb het net klaargemaakt, we hebben allemaal gesmuld en ik kan niet nalaten om dit direct te melden. Wij hebben echt genoten. Voor een keer, heb ik alles gedaan, zoals beschreven. Alleen nog een beetje parmezaanse kaas op mijn pasta .... Overheerlijk .... Volgende week, wil ik dit weer op tafel zetten !!!! Proficiat voor zo'n heerlijk en heel eenvoudig recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten