Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Geflambeerde Reebiefstuk

Geflambeerde Reebiefstuk

Door: basalk

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-07-2001

Ingrediënten 1 personen


150 gr. reebiefstuk, 1 liter karnemelk, 2 dunne plakjes ontbijtspek, 1 eetl. cognac, 1 eetl. sherry, 1 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. karnemelk, 1/2 schijf ananas uit blik,, zout, peper en cayennepeper



Voor na de vakantie op de Veluwe

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de reebiefstuk een nacht in de karnemelk, snijd het ontbijtspek in kleine reepjes

Bereidingswijze

Droog het vlees goed af en bak het samen met het ontbijtspek in een ingevette pan aan beide kanten bruin, wrijf het dan in met peper en zout, giet de cognac er over en flambeer het van het vuur af, maak een sausje van de sherry, tomatenketchup en de karnemelk, breng dit op smaak met cayennepeper, giet de saus over de biefstuk en leg een schijf ananas er op

Serveertip

Serveer dit met een roosje gespoten aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top