Pastasalade met ham, doperwtjes, mais en paprika
- Italiaans, Salade
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
250 g kleine pastavormpjes (spiraaltjes, schelpjes, elleboogjes) * 2 eetl. notenolie of olijfolie * 1 zak gemengde diepvriesgroenten van circa 450 g (doperwtjes, maiskorrels en stukjes paprika) * 300 g gekookte ham in plakken van 1/2 cm dik * 2 vleestomaten * 3 eetl. witte wijnazijn * 4 takjes basilicum * 1-2 teentjes knoflook * 1 eetl. mosterd * zout en versgemalen peper * 1 dl olijfolie * basilicumblaadjesVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 716,08 kcal |
Koolhydraten | 61,45 g |
Eiwitten | 28,16 g |
Vetten | 37,40 g |
Voorbereiding
Kook de pasta beetgaar, giet af, spoel goed af onder de koude kraan en laat uitlekken. Doe in een grote kom en schep er de 2 eetlepels noten- of olijfolie door. Kook intussen de groenten volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken. Doe de groenten bij de pasta in de kom. Snijd de ham in blokjes en schep ze met de groenten door de pasta. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in blokjes. Doe de azijn, de grof gesneden basilicum, de gesnipperde knoflook, de mosterd en wat zout en peper in de foodprocessor. Laat de foodprocessor een paar tellen draaien tot het zout is opgelost . Meng er in een dun straaltje de olie door. Schep de basilicumvinaigrette door de pastasalade en schep er als laatste voorzichtig de blokjes tomaat door. Zet de salade afgedekt op een koele plaats en schep af en toe om.
Bereidingswijze
Laat de salade een half uur voor het serveren op kamertemperatuur komen. Schep de salade nogmaals goed om en proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Serveertip
Serveer de salade bij voorkeur in een glazen schaal en garneer met blaadjes basilicum.