Mini-pizza met garnalen

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Zo begint je avond goed: kleine pittige pizza'tjes met garnalen en ham

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram broodmix, 2 el. olijfolie, 250 gram rijpe tomaten (pomodori's), vel en zaad verwijders, fijngesneden, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden, 4 salieblaadjes, in reepjes, 2 el. tomatenpuree, 150 gram grote garnalen, 4 plakjes prosciutto (droge Italiaanse ham), in reepjes, 50 gram rucola
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kneed het broodmix, 1 el. olie en 1 dl. handwarm water een soepel brooddeeg volgens de beschrijving op het pak. Laat het deeg afgedekt ? 30 minuten rijzen op een warme plaats. Meng de tomaten, knoflook, het pepertje, de salie, tomatenpuree en 1 el. olie in een steelpannetje. Verwarm het tomatenmengsel en laat het ? 10 minuten zachtjes sudderen onder af en toe roeren, zodat een dikke saus ontstaat. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken, vorm van elk stuk een bal en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot cirkels van ? 15 cm. Leg ze op de bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de deegrondjes. Strooi de garnalen en prosciutto over de pizza's en bak ze in 10 - 12 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Garneer ze met de rucola en druppel er nog wat olie over. Serveer de pizzatjes warm of koud.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

samos avatar
samos

Doorsturen

Home Recepten