bara

  • Surinaams, Borrelhapje
  • > 120 min.

oerdie balletjes

Deel dit recept

Ingrediënten
Benodigde ingredienten zijn bij de surinaamse winkels te verkrijgen.

250gram oerdie heel
200 gram bloem
2 eetlepels knoflook
1 eetlepel gemalen jeera (komijn)
? peper
1 theelepel bakpoeder
1 afgestreken theelepel gist
2 stukjes tayerblad of soepgroente
? liter water
zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week de oerdie in ruim water een nacht van te voren, was het daarna schoon en maal het fijn in de moulinette.

Voeg de bloem en de overige ingredienten toe en kneed het geheel met het water. Op smaak afmaken met zout en laat het geheel 5 uur goed rijzen.

Bereidingswijze

Van het deeg, met vochtige handen platte koekjes vormen (doorsnee ongeveer 5cm). In elk koekje met de wijsvinger een gat in het midden drukken. Bak de bara aan beide kanten in dampend hete olie tot het bruin is geworden (ongeveer 5 minuten).

Serveertip

Serveren met "tomaatchutney sarnami" (het recept hiervoor is onder sauzen/dressings te vinden)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

africando avatar
africando

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten