1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. daging

daging

  • Indonesisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-07-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gram runderlappen, 4 sjalotten, 1 teentje knoflook, 1 ontpitte rode peper, 1 theel laos, 2 theel zout, 1 laurierblaadje, 1 theel. sereh, 1 theel honing, 1 kopje ketjap



Heerlijk bij bami of nasi

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knoflook, pepers en sjalotten fijnsnijden.

Bereidingswijze

Ruime pan met drie kopjes water opzetten tot het lauw is. Sjalotten, knoflook, pepers, laos, zout, laurieren sereh in het water doen en 5-7 minuten opkoken.
Nu het vlees, honing en ketjap erbij doen en op zacht vuur circa 30 minuten laten door sudderen. Er moet nogal wat vocht overblijven, dus kijk geregelt of het gerecht niet te veel indampt. Zonodig een scheutje warm water toevoegen.

Serveertip

Dit gerecht is heerlijk om bij bami of nasi te eten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theebe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theebe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top