Muffins met kaas en tonijn

  • Nederlands, Buffet
  • 60-120 min.

Een hartige delicatesse. Eigen recept, gemaakt en gegeten op 22-7-01.
Het recept is voldoende voor 22 muffins, aan te bevelen als bijgerecht bij de maaltijd: 2-3 stuks voor volwassenen, 1-2 stuks voor kinderen. Is ook in een buffet heel goed in te passen.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 zakje bakpoeder, 450 gr bloem, 6 eieren, 500 gr magere kwark, 1 blik (uitlekgewicht 380 gr) Mexico melange (Bonduelle), 1 blikje tonijn op water, 1 tl patatkruiden kerrie, 1 tl peper, snufje zout, 150 gr jong belegen kaas.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng de bakpoeder, met de bloem en zeef die in een schaal. Voeg de peper, zout, en de patatkruiden toe. Even doorroeren. Apart zetten.
2. Mix met een garde in een andere schaal de eieren met de kwark.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius / gas stand 5.
4. laat de tonijn en de groenten uitlekken in een vergiet.
5. Snijd de kaas in kleine blokjes.
6. Schep het meelmengsel met een lepel door het eimengsel en roer tot het samenhangt. Het deeg is iets aan de droge kant op dit moment, maar u moet geen vocht toevoegen.
7. Voeg de groenten de tonijn en de kaas toe. Roer het met de lepel goed door. Het deeg wordt hierdoor weer wat smeuiger. Roer echter niet te lang!
8. Vet de muffinvormpjes in. Doe in elk bakje een flinke eetlepel van het beslag.
9. Bak het geheel in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

met een lekker stukje vlees en een frisse salade als een volledige maaltijd. Schep een schepje saus als topping over de muffins.
Qua saus kunt u denken aan knoflooksaus of zoete chilisaus.
Eet smakelijk!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

muffins avatar
muffins

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten