1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. kipreepjes met champignons en banaan

kipreepjes met champignons en banaan

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-2001

Ingrediënten 2 personen


* 125 gr. snelkook rijst
* zout en peper
* 200 gr. kipfilet
* 1 eetl.paprikapoeder
* 1 kleine ui
* 250 gr. champignons
* 2 groene paprika's
* 40 gr. boter
* 1 blikje (70 gr) tomatenpuree
* 2 dl slagroom
* 2 eetl. gesnipperd korianderblad of peterselie
* 1 banaan
* 50 gr ongezouten pinda's



Een verrassende combinatie, maar wel heel erg lekker. En ook nog eens snel en makkelijk gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* Kook de rijst gaar en droog in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. * Snijd intussen de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met de paprikapoeder. Maak de groenten schoon; snipper de ui, snijd de champignons in vieren en de paprika's in reepjes.* Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes kip rondom bruin. Voeg de gesneden groenten toe en bak ze ca 5 min mee. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de tomatenpuree, de room en de gesnipperde koriander (of peterselie) erdoor. * Breng de vloeistof aan de kook en stoof het gerecht met een deksel op de pan zachtjes gaar in 10 min.* Pel intussen de banaan en snijd hem in plakjes. Roer de plakjes banaan door het kipmengsel en warm ze even mee. * Schep de rijst in een schaal, schep het kipgroentemengsel erop en bestrooi met de pinda's.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liekje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liekje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top