1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2001

Ingrediënten 4 personen


750 gr jonagold, 125 gr suiker, 4 eierdooiers, 2 dl room, 1,5 dl melk, 1 glaasje calvados, 3 el bloem, 2 el boter, 2 el poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker.


Verder heb je nodig


Ovenschotel


Appeldessert

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de appels en snij ze in schijfjes.

Bereidingswijze

Schik de schijfjes appel in een beboterde vuurvaste schotel. Klop de eierdooiers los en voeg er de bloem, suiker, vanillesuiker en melk bij, roer ook de room en de calvados door het mengsel en giet het over de appelen. Zet de schotel in een matig warme oven(175) en laat 1 uur bakken. Prik met de punt van een mes in de clafoutis, de vla moet net gestold zijn en mag niet meer aan het mes kleven.

Serveertip

Wordt lauw opgediend, en net voor het opdienen bestrooien met wat poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sueellen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sueellen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top