1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Snelle videe

Snelle videe

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2001

Ingrediënten 4 personen


1 dubbele kippefilet, 150 gr. gehakt, 250 gr. champignons, 1 kippebouillonblokje, melk, boter, bloem, peper en zout, citroensap


Verder heb je nodig


Kookpot, klopper


Voor mensen die niet lang in de keuken willen staan ........ (ook wel koninginnehapje of kipperagout genoemd)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de kippefilet gaar in gezouten water. Snij nadien in kleine stukjes.
Rol kleine balletjes van het gehakt en gooi deze na de kippefilet in het gezouten water. Reinig de champignons (indien je verse gebruikt) of open anders een blik en laat dit uitlekken.
Los het bouillonblokje op in een kopje warm water.

Bereidingswijze

Neem een grote klont boter en laat deze smelten. Voeg evenveel bloem toe en roer goed (maken van een roux). Voeg vervolgens de bouillon toe en breng al roerend tot de gewenste dikte door toevoeging van de melk.
Voeg vervolgens de kip, champignons en gehakt balletjes toe. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap.

Serveertip

Vooral lekker in combinatie met de echte belgische frietjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wortelke


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wortelke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top