Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Baba Ganoush

Baba Ganoush

Door: dykstra_h

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2001

Ingrediënten 2 personen


1 grote aubergine, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 2 eetl tahin (sesamzaadpasta), 2 eetl citroensap, zout, ? theelepel djinten (komijn), 1 eetl fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


- verwarm de oven op 200?C


Puree van aubergine met verfijnde smaak

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- prik de aubergine met een vork rondom in en rooster de aubergine in de oven op een met bakpapier bekleed bakblik in 30 minuten gaar
- snipper de sjalot en de knoflook
- trek de schil van de aubergine en snijd het vruchtvlees klein
- pureer het vruchtvlees met de sjalot, de knoflook, de sesamzaadpasta, het citroensap, het zout en de djinten in een Keukenmachine
(of met een staafmixer)
- garneer met de puree met peterselie

Serveertip

Serveer met Turks brood zwarte olijven en een lekker (tomaten)salade



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dykstra_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top