1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Okrosjka

Okrosjka

Door: baboeschka

  • Russisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2001

Ingrediënten 4 personen


1 liter kvas = bietensap300 gr. aardappels60 gr. wortel30 gr. koolraap60 gr. rode radijs70 gr. bosuitjes160 gr komkommer90 gr. zure room3 eierendillezoutsuiker naar smaak


Verder heb je nodig


Okroshka is een zomerse groente soep, maar kan ook gemaakt worden met worstjes of vlees.De soep is zeer verfrissend op hete zomerse dagen, uit de koelkast geserveerd.


Koude groentesoep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels, kook ze, laat afkoelen en snijd ze in blokjes.Snijd de wortel en de koolraap in blokjes en stoof ze in een pan met een beetje water tot ze zacht zijn.

Bereidingswijze

Snijd de radijsjes en de komkommer in blokjes en hak de bosuitjes.Doe alle groenten in een grote schaal.Bestrooi het met zout en giet er de kvas over.Doe er suiker naar smaak in.

Serveertip

Serveer zeer koud, bestrooi het met fijngehakte dille en geef er een flinke schep zure room bij.Prijatnovo appetita!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baboeschka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top