Groentesoep

  • Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-07-2001
  • Groentesoep

    Groentesoep

    Groentesoep


Een Rijk gevulde kruidige soep zoals ik het altijd maak.

Deel dit recept

Ingrediënten

4 liter water

4 mergpijpjes

pond runder soepvlees

400 gram runder gehakt

2 strengen vermicceli (middel)

2 grote uien

bos peterselie

bos selderij

10 tenen knoflook

400 gram grove boeren soep groenten

4 laurierblaadjes

2 tl thijm gedroogd

3 tl rozemarijn ,, ,,

4 kruidnagelen

2 tl majoraan ,, ,,

2 tl basilicum ,, ,,

2 blaadjes foelie

1 lombok

zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2858,66 kcal
Koolhydraten 235,92 g
Eiwitten 215,22 g
Vetten 110,77 g
Benodigdheden
Pan, schaal, schuimspaan, lepel, vergiet.

Voorbereiding


Was de peterselie en laat ze uitlekken.

Was de selderij lat ze uitlekken en snijd ze fijn.

Ontdoe de schilletjes van de knoflook.

Schil de uien en halveer ze.

Doe het gehakt in de schaal en meng er
1 theelepel zout en 2 tl nootmuskaat door.

Draai er balletjes van.

Bereidingswijze


Zet de pan op de hittebron met de mergpijpjes soepvlees en de gehaktballetjes.
Breng het geheel aan de kook en schuim het af.
Leg er de uien de bos peterselie,lombok en de knolookteentjes in en strooi er vervolgens de kruiden bij.
Zet de hittebron laag en trek er in circa 4 uren een bouillon van.
Haal de pan van de hittebron, schep met de schuimspaan de peterselie eruit en pers
het sap eruit met een lepel.
Haal de uien eruit en gooi dit samen met de peterselie en lombok weg.
Laat de bouillon afkoelen en zet de pan met het deksel ietsje schuin er op in de koelkast.
Haal de pan na circa 8 uren uit de koelkast, schep het vet eraf en verwijder de de mergpijpjes.
Zet de pan weer op de hittebron en breng de bouillon heel zachtjes aan de kook.
Dit is belangrijk voor het behoud van de smaak.

Doe er de soepgroenten bij en laat het vijf minuten heel zachtje sudderen.
Knijp er dan de twee strengen vermicceli in fijn en laat de soep nog eens 10 a 15 minuten zachtjes koken.
Laat de soep afkoelen om alle smaakstoffen hun werk te laten doen en warm de soep dan weer op.

Serveertip


Balletjes in de bouillon mee laten trekken vind ik lekkerder.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

meizoentje avatar
meizoentje 19-07-2001

Hai! Ik zet je recept op Meizoentje! Mmmmmmm heerlijke groentensoep. Ik maak hem bijna hetzelfde, maar zonder lombok en knoflook! Gezellig vind ik dat altijd, de hele dag bezig met een grote pan soep: is ook een beetje ZEN! Hihihi! Liefs van Dagmar!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten