1. Home
  2. Recepten
  3. Groentesoep

Groentesoep

Door: louisewolbert

  •  , Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-07-2001

Ingrediënten


4 liter water
4 mergpijpjes
pond runder soepvlees
400 gram runder gehakt
2 strengen vermicceli (middel)
2 grote uien
bos peterselie
bos selderij
10 tenen knoflook
400 gram grove boeren soep groenten
4 laurierblaadjes
2 tl thijm gedroogd
3 tl rozemarijn ,, ,,
4 kruidnagelen
2 tl majoraan ,, ,,
2 tl basilicum ,, ,,
2 blaadjes foelie
1 lombok
zout naar smaak


Verder heb je nodig


Pan, schaal, schuimspaan, lepel, vergiet.

Groentesoep
Groentesoep

Een Rijk gevulde kruidige soep zoals ik het altijd maak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de peterselie en laat ze uitlekken.
Was de selderij lat ze uitlekken en snijd ze fijn.
Ontdoe de schilletjes van de knoflook.
Schil de uien en halveer ze.
Doe het gehakt in de schaal en meng er
1 theelepel zout en 2 tl nootmuskaat door.
Draai er balletjes van.

Bereidingswijze

Zet de pan op de hittebron met de mergpijpjes soepvlees en de gehaktballetjes. Breng het geheel aan de kook en schuim het af. Leg er de uien de bos peterselie,lombok en de knolookteentjes in en strooi er vervolgens de kruiden bij. Zet de hittebron laag en trek er in circa 4 uren een bouillon van. Haal de pan van de hittebron, schep met de schuimspaan de peterselie eruit en pers
het sap eruit met een lepel. Haal de uien eruit en gooi dit samen met de peterselie en lombok weg. Laat de bouillon afkoelen en zet de pan met het deksel ietsje schuin er op in de koelkast. Haal de pan na circa 8 uren uit de koelkast, schep het vet eraf en verwijder de de mergpijpjes. Zet de pan weer op de hittebron en breng de bouillon heel zachtjes aan de kook. Dit is belangrijk voor het behoud van de smaak.
Doe er de soepgroenten bij en laat het vijf minuten heel zachtje sudderen. Knijp er dan de twee strengen vermicceli in fijn en laat de soep nog eens 10 a 15 minuten zachtjes koken. Laat de soep afkoelen om alle smaakstoffen hun werk te laten doen en warm de soep dan weer op.

Serveertip

Balletjes in de bouillon mee laten trekken vind ik lekkerder.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van louisewolbert
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top