1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Vichyssoise

Vichyssoise

Door: samos

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2001

Ingrediënten 8 personen


250 gram kruimige aardappels, 500 gram prei, 1 l. kippenbouillon, 1 tl. cayennepeper, 1/8 l. slagroom



Deze soep kan heel goed worden meegenomen in thermoskannen voor een picknick

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de preien en snijd ze, inclusief het mooie groene deel, in ringen.

Bereidingswijze

Breng de kipppenbouillon aan de kook. Voeg de aardappelblokjes en preiringen toe. Kook de groenten gaar in de bouillon. Pureer de soep bijvoorbeeld met behulp van een staafmixer. Laat de soep afkoelen. Roer de cayennepeper en slagroom door de soep. Breng de soep op smaak met zout. Zet de soep enkele uren in de koelkast.

Serveertip

Weetje: de naam vichyssoise wordt niet alleen aan koude preisoep gegevenm aar aan elke koude soep op basis van aardappelen en een andere groente.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top