Tjauw Min (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2001

Tjauw Min (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram chinese vermicelli
3 kippebouten
250 gram varkensfricandeau
6 theelepels gemalen knoflook
100 gram fijne tauge
? bos kaisoi
1 ui
2 fa tsjongs (chinese worstjes)
2 eetlepels fijngesneden sjalotjes
2 eetlepels cognac
1 afgestreken theelepel spice powder
1 theelepel ve-tsin
6 eetlepels (olijf) olie
1 kopje soja saus
1 theelepel gember (gemalen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok
pan ter bereiding van de vermicelli
houten lepels of spatels

Bereidingswijze

De bouten wassen en minstens een uur van te voren marineren met zout, 3 eetlepels soja saus, gember, knoflook, zwarte peper, ve-tsin, spice powder en cognac. bij voorkeur een dag van te voren marineren en in de koelkast bewaren. de bouten op een braadslede doen en met 3 eetlepels olie overgieten en in een voorverwarmde oven een half uur laten roosteren. af en toe keren en als ze klaar zijn en afgekoeld elke bout in 4 a 5 stukken hakken. de fa tsjongs in dunne plakken schuin snijden. het varkensvlees wassen, afdrogen en in dunne repen snijden; ook van te voren marineren zoals de kip en hierbij nog 1 theelepel suiker toevoegen. 3 eetlepels olie in de pan verhitten en de stukken vlees samen met de kleingesneden ui hierin bakken. als na 10 minuten het vlees gaar is, de fa tsjongs, de schoongewassen tauge en de stukken gewassen kaisoi hierdoor scheppen en tenslotte de vermicelli. blijven omscheppen en de fijngesneden sjalotjes toevoegen en op smaak afmaken met zout en eventueel nog wat soja sauce. de tjauw min garneren met de stukken kip en eventueel een omelet.

Bron

kookboek

Serveertip

Sambal en zuurgoed

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten