Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Tjauw Min (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

Tjauw Min (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

Door: africando

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2001

Ingrediënten 4 personen


750 gram chinese vermicelli
3 kippebouten
250 gram varkensfricandeau
6 theelepels gemalen knoflook
100 gram fijne tauge
? bos kaisoi
1 ui
2 fa tsjongs (chinese worstjes)
2 eetlepels fijngesneden sjalotjes
2 eetlepels cognac
1 afgestreken theelepel spice powder
1 theelepel ve-tsin
6 eetlepels (olijf) olie
1 kopje soja saus
1 theelepel gember (gemalen)


Verder heb je nodig


Wok
pan ter bereiding van de vermicelli
houten lepels of spatels


Tjauw Min (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bouten wassen en minstens een uur van te voren marineren met zout, 3 eetlepels soja saus, gember, knoflook, zwarte peper, ve-tsin, spice powder en cognac. bij voorkeur een dag van te voren marineren en in de koelkast bewaren. de bouten op een braadslede doen en met 3 eetlepels olie overgieten en in een voorverwarmde oven een half uur laten roosteren. af en toe keren en als ze klaar zijn en afgekoeld elke bout in 4 a 5 stukken hakken. de fa tsjongs in dunne plakken schuin snijden. het varkensvlees wassen, afdrogen en in dunne repen snijden; ook van te voren marineren zoals de kip en hierbij nog 1 theelepel suiker toevoegen. 3 eetlepels olie in de pan verhitten en de stukken vlees samen met de kleingesneden ui hierin bakken. als na 10 minuten het vlees gaar is, de fa tsjongs, de schoongewassen tauge en de stukken gewassen kaisoi hierdoor scheppen en tenslotte de vermicelli. blijven omscheppen en de fijngesneden sjalotjes toevoegen en op smaak afmaken met zout en eventueel nog wat soja sauce. de tjauw min garneren met de stukken kip en eventueel een omelet.

Tags, ,

Serveertip

Sambal en zuurgoed

Bron

Kookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van africando
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top