Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Churro's

Churro's

Door: vifke

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-07-2001

Ingrediënten


Basisdeeg:
2,25 deciliter water, 45 gram boter of magerine, snufje zout, 120 gram bloem, 60 gram maismeel, 2 eieren, olie om in te frituren.
Zoete ingredienten: 60 gram suiker, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 theelepel kaneel, poedersuiker naar keuze.
Hartige ingredienten: 2 eetlepels fijngeraspte kaas, 2 Spaanse pepers, ontdaan van zaad, fijngehakt, Parmezaanse kaas (naar keuze).







Mexicaanse snacks,hartige en zoete beignets zijn altijd een traktatie.Voorbereidingstijd: 25-30 minuten.
kooktijd: ongeveer 6 minuten per stuk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng water, boter zout door elkaar in een pan met een dikke bodem. Voeg voor zoete churro's ook suiker toe. Verwarm ze op een matig vuur tot de boter smelt.
Roer onmiddelijk bloem en maismeel erdoor. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een bal vormt. Haal de pan van het vuur af en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Voeg een voor een de eieren met cacao en kaneel, of kaas en Spaanse peper toe. Klop na elke toevoeging krachtig. Het is misschien niet nodig alle eieren te gebruiken. Klop totdat het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken.
Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Verhit minstens 10 centimeter olie in een (frituur)pan Spuit het deeg in reepjes van 25 centimeter in de olie en frituur het circa 3 minuten per kant, of tot goudbruin.

Serveertip

Laat de churro's op keukenpapier uitlekken en bestrooi indien gewenst de zoete churro's met suiker en de hartige met Parmezaanse kaas. Serveer ze warm.




Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top