Mexicaanse witlofschotel

  • Mexicaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Smullen met dit bijzondere witlofgerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kleine ui, 500 gram witlof, 1 tomaat, boter, 50 gram belegen kaas, tortillachips, verse gemalen peper, 1 dl tomatensap, verse koriander (fijngehakt), 1 theelepel honing, 150 gram mais, zout, scheutje tabasco
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwijder eventuele lelijke blaadjes van de witlof en snijd het onderste stukje weg. Kook de struikjes in ca. 5 minuten beetgaar. Pel de ui en snipper hem. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de boter en fruit de ui erin. Voeg de tomatenblokjes, tomatensap, maiskorrels en eventueel een scheutje tabasco toe. Laat dit 5 minuten stoven en breng het op smaak met peper, zout en honing. Leg de uitgelekte witlof in een ingevette ovenschaal en verdeel het maismengsel erover. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel de tortillachips, strooi ze over de witlof en het maismengsel en dek het geheel toe met plakjes kaas. Plaats de schotel in de oven en laat het gerecht heet en goudbruin bakken (hoe lang het duurt is afhankelijk van de begintemperatuur). Garneren met koriander.

Serveertip

Lekker met aardappelen of rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vijfhoogachter avatar
vijfhoogachter

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten