1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Tomatensoep
  5. Tomatensoep

Tomatensoep

Door: carimar

  • Internationaal, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-07-2001

Ingrediënten 2 personen


2 Langouste (a 500 gr),zout,gemalen kummel,400 gr. volrijpe tomaten,1 ui,2 wortels,180gr. knolselderij, 2 eetl olijfolie,1 eetl vermout,3 eetl witte wijn,1 liter groente bouillon, laurierblaadje,1 takje tijm, saffraandraadjes,cayennepeper,1/4 prei, 1 courgette, neutrale olie om te frituren.


Verder heb je nodig


Keukenschaar, Grote pan mesje om dunne streepjes te maken.


Verukkelijke soep uit Ibiza

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De langouste kort wassen en uitdruipen laten.In een grote pan met ruim water met snuf zout en kummel en de langouste laten koken.Water nog 2 min.koken laten,pan van het vuur nemen en de langouste nog 12 min.trekken laten.De langouste uit het water nemen.Met een keukenschaar de buikzijde open snijden en het staartvlees uit de karkassen nemen.Van de karkassen sommige weke delen eruit halen,grondig wassen,kleinsnijden en goed droog deppen,(het beste kort in de oven drogen).De darm verwijderen uit het langoustevlees en in blokjes snijden.De tomaten met kokend heet water overgieten,vel verwijderen in vieren snijden en de zaadjes eruit halen.De helft van de tomaten in grote blokjes snijden de rest in kleine blokjes.
Ui, wortel en 100 gr. knolselderij schillen en klein snijden.Olijfolie in een pan verhitten en de karkassen daarin aanbraden de geschilde wortel ,ui en selderij toevoegen en kort meegaren.Met vermout en witte wijn afblussen en de groente bouillon erbij schenken.De grote blokjes tomaat met laurierblad,thijm en de safraan toevoegen aan de bouillon.Met cayennepeper kruiden en de soep nog 20 min.op laag vuur meer trekken als koken laten.
Soep voorzichtig door een fijne zeef gieten in geen geval door drukken de soep moet helder blijven.
Rest van de wortel en selderij schillen,prei en courgette wassen en goed afdrogen.
Van de schil van de courgette hele dunne reepjes trekken met een speciaal mesje.Van de wortel,prei en de selderij zo zo dun mogelijke reepjes snijden(julienne).
Verhit neutrale olie(ca170gr.) en frituur hier de reepjes groente in.Op keukenpapier uitlekken laten.
Vlees van de langouste met de kleine tomatenblokjes in de heldere tomatensoep toevoegen en kort laten verwarmen.
Serveren in voorverwarmde diep borden en garneren met de gefrituurde groenten.

Serveertip

Serveer hierbij een Gran Vi?a Sol Torres



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carimar
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top