1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Turkije: Gevulde zomergroenten

Turkije: Gevulde zomergroenten

  • Turks, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2001

Ingrediënten 8 personen


150 gr rijst/
1 ui/
olijfolie/
35 gr pijnboompitten/
75 gr rozijnen/
zout, peper/
dillegroen (vers of diepvries)/
8 kleine tomaten/
4 kleine (Turkse) paprika's



Vegetarisch gerecht van tomaat en kleine turkse paprika's

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rijst wassen en laten uitlekken.

De ui snipperen.

Een eetlepel olijfolie verhitten en hierin de rijst en de ui fruiten.

Er 3 dl water opschenken, aan de kook brengen en op een vlamverdeler in 20 minuten gaar laten worden.

Op het laatst de pijnboompitten en de rozijnen erdoor mengen.

De rijst op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen, dan nog 1 eetlepel dillegroen toevoegen.

Van de tomaten een kapje snijden, ze uithollen en met rijst vullen.

De paprika's 3 minuten blancheren, koud spoelen en in de lengte halveren.

De zaadjes eruit halen en de helften vullen.

Serveertip

Lekker bij de barbeque



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top