1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Sopa almendra (Spaanse amandelsoep)

Sopa almendra (Spaanse amandelsoep)

Door: oleebolleken

  • Spaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2001

Ingrediënten 4 personen


1,5 liter volle melk * 250 gr deeg van gemalen amandelen * 1 kaneelstok * rasp van 1/2 citroen * 4 sneden toastbrood * suiker * geroosterde amandelschijfjes.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een pan met melk vullen en de citroenrasp erbij doen. Het amandeldeeg in een weinig water oplossen en samen met de kaneelstok in de pan met melk doen. Aan de kook brengen en 5 minuten al roerend laten pruttelen. De korst van het brood snijden. Het wit in reepjes snijden en aan de soep toevoegen. De soep al roerende verder koken tot het brood volledig is opgelost en de soep lichtjes is ingedikt. Voeg suiker naar smaak toe.

Serveertip

Verdeel in kommetjes en laat opstijven in de koelkast. Garneer met geroosterde amandelschijfjes en serveer.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top