Sopa almendra (Spaanse amandelsoep)

  • Spaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2001


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 liter volle melk * 250 gr deeg van gemalen amandelen * 1 kaneelstok * rasp van 1/2 citroen * 4 sneden toastbrood * suiker * geroosterde amandelschijfjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Een pan met melk vullen en de citroenrasp erbij doen. Het amandeldeeg in een weinig water oplossen en samen met de kaneelstok in de pan met melk doen. Aan de kook brengen en 5 minuten al roerend laten pruttelen. De korst van het brood snijden. Het wit in reepjes snijden en aan de soep toevoegen. De soep al roerende verder koken tot het brood volledig is opgelost en de soep lichtjes is ingedikt. Voeg suiker naar smaak toe.

Serveertip

Verdeel in kommetjes en laat opstijven in de koelkast. Garneer met geroosterde amandelschijfjes en serveer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten