Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Escargots op Catalaanse wijze

Escargots op Catalaanse wijze

Door: oleebolleken

  • Spaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-07-2001

Ingrediënten 4 personen


4 dozijn wijngaardslakken (vers of uit blik) * 250 gr gedroogd gezouten spek * reuzel * 250 gr varkensgehakt * 2 uien * 6 teentjes knoflook * 1 rode en 1 groene paprika * peterselie * tijm * laurier * cayennepeper * 4 dl droge witte wijn * 1 liter verse tomatencoulis * peper en zout.



"Caracoles a la Catalana"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de wijngaardslakken - indien u verse gebruikt - zoals beschreven in mijn recept "Wijngaardslakken op Elzasser wijze".
Pel de ui en de look en snij in stukken. Was en droog de peterselie en haal van de stelen. Hak dit alles samen fijn in een hakmolentje. Schil de paprika's met een dunschiller, haal er de steel en zaadlijsten uit en snij in kleine blokjes. Snij het gedroogd spek in blokjes.

Bereidingswijze

Blancheer de spekblokjes in kokend water en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier. Bak ze daarna knapperig in wat reuzel in een cazuela (aardewerken pot). Voeg er het gehakt bij en prak dit rul met een vork. De gehaktkruimels moeten goed gebruind zijn. Voeg er dan het ui-look-peterseliemengsel bij en de paprikablokjes en overgiet met de witte wijn. Laat inkoken. Doe de tomatencoulis erbij en breng terug aan de kook. Voeg verse afgeritste tijmblaadjes, laurier en cayennepeper toe (de saus mag pikant zijn). Draai het vuur lager en laat 5 minuten sudderen vooraleer de slakken in hun huisjes toe te voegen. Laat een half uurtje sudderen op een zeer zacht vuurtje en roer regelmatig om zodat ze niet aanbranden.

Serveertip

Garneer met gehakte peterselie en serveer gloeiend heet. Geef er dikke stukken knapperig boerenbrood bij



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top