1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. risotto

risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2001

Ingrediënten 2 personen


1 kopje rijst; 1 bos bosuitjes; knoflook;champignons;basilicum;bieslook;droge witte wijn; bouillonblokje;zwarte peper;25 cc room; 30 cc olijfolie; 1 vers takje of een teelepel gedroogde oregano.


Verder heb je nodig


Braadpan met dikke bodem of gietijzeren wok


Vegetarische risotto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de champignons in kwarten; was de bosui en snijd de witte onderkant van het loof; snijd de loof middelfijn; hak de bieslook; pel drie teentjes knoflook

Bereidingswijze

Zet de pan op hoog vuur en fruit de witte onderkant van de bosui samen met de 3 tenen knoflook(heel laten!)
Als de uien en de knoflook glazig zijn een kopje rauwe rijst toevoegen en doorbakken totdat de rijst glazig is.
Voeg een bouillonblokje toe samen met 2 glazen wijn en een glas water. Zet het vuur laag en laat een minuut of 20 staan.
Als het goed is, is het gerecht nog een beetje vochtig. Zoniet dan nog wat water toevoegen. Laat het geheel afkoelen(10 minuten).
Warm vervogens de pan op middel hoog vuur op en voeg de bieslook, de oregano; de basilicum en het gesneden loof van de bosui toe. Als het warm is zet je het vuur uit en voeg de room samen met een half glas wijn toe. Schep het geheel door.
Server met geraspte parmazaanse of oude Goudse kaas.

Serveertip

Een groene- , tomaten- of komkommersalade past hier uitstekend bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beremens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beremens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top