pikante kruidengelei

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2001

Heerlijke gelei voor bij lamsvlees

Deel dit recept

Ingrediënten
4 eetl. gehakte kruiden (echte marjolein, munt, rozemarijn, salie, bonenkruid, dragon en tijm)
1 bosje kruiden van 15g.
1 kg. grof gesneden appels
900ml. water
500g. suiker
2 eetl. witte wijnazijn
2 eetl citroensap

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een grote pan
2 potjes van 350g.
een neteldoek

Bereidingswijze

Doe de appels met het bosje kruiden en het water in een grote pan. Breng langzaam aan de kook en laat 30min zacht doorkoken.
Haal de pan van het vuur.
Doe de inhoud in de neteldoek boven een grote kan en laat een hele nacht uitlekken
Meet de gekregen hoeveelheid vloeistof en voeg op elke 600ml. 500g. suiker toe.
Verhit tot de suiker is opgelost en laat 25 min. doorkoken.
Schep het schuim weg. Roer de azijn, de gehakte kruiden en het citroensap door de gelei. Giet de gelei in potten en sluit ze heel goed af

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten