kalfsvlees in roomsaus

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Heerlijk romig (niet slank!) Zwitsers gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr kalfsfricandeau of kalfslappen
1 ui
bakje champignons
1 dl witte wijn
2 tl bloem
1/4 l slagroom
1 tl bouillonpoeder
1 tl citroenrasp
peterselie & basilicum
peper, zout, boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vlees in dunne reepjes snijden, ui snipperen, champignons in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Vlees in dunne reepjes snijden, ui snipperen, champignons in plakjes snijden.
Vlees snel omscheppend bruinbakken, in schaal scheppen en met basilicum bestooien (schaal warm houden). In bakvet ui en champ. bakken tot vocht is verdampt. Wijn toevoegen & al roerend alle aanbaksels losschrapen. Op hoog vuur ca 2 min. laten inkoken. Intussen bloem door room roeren. Al roerende room aan champ/wijnmengsel toevoegen. Bouillonpoeder en citroenrasp erdoor roeren. Op hoog vuur laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Over vlees schenken. Peterselie erboven fijnknippen.

Serveertip

Lekker met rosti

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ansverdaasdonk avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten