kalfsvlees in roomsaus
- Zwitsers, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk romig (niet slank!) Zwitsers gerecht
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr kalfsfricandeau of kalfslappen1 ui
bakje champignons
1 dl witte wijn
2 tl bloem
1/4 l slagroom
1 tl bouillonpoeder
1 tl citroenrasp
peterselie & basilicum
peper, zout, boter
Voorbereiding
Vlees in dunne reepjes snijden, ui snipperen, champignons in plakjes snijden.
Bereidingswijze
Vlees in dunne reepjes snijden, ui snipperen, champignons in plakjes snijden.
Vlees snel omscheppend bruinbakken, in schaal scheppen en met basilicum bestooien (schaal warm houden). In bakvet ui en champ. bakken tot vocht is verdampt. Wijn toevoegen & al roerend alle aanbaksels losschrapen. Op hoog vuur ca 2 min. laten inkoken. Intussen bloem door room roeren. Al roerende room aan champ/wijnmengsel toevoegen. Bouillonpoeder en citroenrasp erdoor roeren. Op hoog vuur laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Over vlees schenken. Peterselie erboven fijnknippen.
Serveertip
Lekker met rosti