1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. kalfsvlees in roomsaus

kalfsvlees in roomsaus

Door: ansverdaasdonk

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gr kalfsfricandeau of kalfslappen
1 ui
bakje champignons
1 dl witte wijn
2 tl bloem
1/4 l slagroom
1 tl bouillonpoeder
1 tl citroenrasp
peterselie & basilicum
peper, zout, boter



Heerlijk romig (niet slank!) Zwitsers gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in dunne reepjes snijden, ui snipperen, champignons in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Vlees in dunne reepjes snijden, ui snipperen, champignons in plakjes snijden.
Vlees snel omscheppend bruinbakken, in schaal scheppen en met basilicum bestooien (schaal warm houden). In bakvet ui en champ. bakken tot vocht is verdampt. Wijn toevoegen & al roerend alle aanbaksels losschrapen. Op hoog vuur ca 2 min. laten inkoken. Intussen bloem door room roeren. Al roerende room aan champ/wijnmengsel toevoegen. Bouillonpoeder en citroenrasp erdoor roeren. Op hoog vuur laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Over vlees schenken. Peterselie erboven fijnknippen.

Serveertip

Lekker met rosti



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ansverdaasdonk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top