Blini's
- Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-07-2001
Een klassieke combinatie met dikke room en zalm
P.P. 550 kcal.
Ingrediënten 4 personen
75 g boekweitmeel75 g bloem
2 eieren gesplitst
20 g gesmolten boter
zout, peper
1 dl melk
250 g mascarpone
4 plakken gerookte zalm, ongeveer 100g
2-3 el grofgesneden verse kruiden, zoals kervel, bieslook, dille en basilicum
Benodigdheden
Anti aanbakpan of poffertjespan met anti-aanbaklaagVoorbereiding
Klop van het boekweitmeel, de bloem, eidooiers, boter, een snuf zout en de melk een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Klop de eiwitten stijf. Schep de eiwitten luchtig door het beslag.
Bereidingswijze
Bak hiervan kleine pannenkoekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag en weinig olie. Houdt de blini's warm onder aluminiumfolie. Klop de mascarpone los en schep op elke blini een flinke toef.
Serveertip
Garneer ze met een half plakje zalm en flink wat verse kruiden.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties