Blini's

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2001

Een klassieke combinatie met dikke room en zalm

P.P. 550 kcal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 g boekweitmeel

75 g bloem

2 eieren gesplitst

20 g gesmolten boter

zout, peper

1 dl melk

250 g mascarpone

4 plakken gerookte zalm, ongeveer 100g

2-3 el grofgesneden verse kruiden, zoals kervel, bieslook, dille en basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Anti aanbakpan of poffertjespan met anti-aanbaklaag

Voorbereiding

Klop van het boekweitmeel, de bloem, eidooiers, boter, een snuf zout en de melk een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Klop de eiwitten stijf. Schep de eiwitten luchtig door het beslag.

Bereidingswijze

Bak hiervan kleine pannenkoekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag en weinig olie. Houdt de blini's warm onder aluminiumfolie. Klop de mascarpone los en schep op elke blini een flinke toef.

Serveertip

Garneer ze met een half plakje zalm en flink wat verse kruiden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten