1. Home
  2. Recepten
  3. Blini's

Blini's

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2001

Ingrediënten 4 personen


75 g boekweitmeel
75 g bloem
2 eieren gesplitst
20 g gesmolten boter
zout, peper
1 dl melk
250 g mascarpone
4 plakken gerookte zalm, ongeveer 100g
2-3 el grofgesneden verse kruiden, zoals kervel, bieslook, dille en basilicum


Verder heb je nodig


Anti aanbakpan of poffertjespan met anti-aanbaklaag


Een klassieke combinatie met dikke room en zalm P.P. 550 kcal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop van het boekweitmeel, de bloem, eidooiers, boter, een snuf zout en de melk een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Klop de eiwitten stijf. Schep de eiwitten luchtig door het beslag.

Bereidingswijze

Bak hiervan kleine pannenkoekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag en weinig olie. Houdt de blini's warm onder aluminiumfolie. Klop de mascarpone los en schep op elke blini een flinke toef.

Serveertip

Garneer ze met een half plakje zalm en flink wat verse kruiden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top