1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Madeleine , abrikozenkoekjes uit Frankrijk

Madeleine , abrikozenkoekjes uit Frankrijk

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2001

Ingrediënten 4 personen


75 gr suiker, 85 gr bloem, 2 eieren, vanillestokje, 85 gr boter, abrikozenmoes, vruchtenglazuur.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de beide eieren los, voeg de suiker toe en klop het mengsel goed schuimig. Voeg 75 gr bloem toe, het merg van ca. 1/3 van het vanillestokje en 75 gr zacht geroerde boter en vermeng alles goed. Schep het mengsel in (zand)taartvormpjes, nadat je die hebt beboterd en met bloem bestoven. Maak de vormpjes niet helemaal vol en bak de madeleines ongeveer een kwartier in een hete oven. Neem de gebakjes uit de vormpjes en laat ze afkoelen. Bestrijk ze met warme abrikozenmoes en giuet er vruchtenglazuur over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lynneke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lynneke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top