1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gefrituurde artisjokken

Gefrituurde artisjokken

Door: bollekenvier

  • Italiaans, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2001

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


10 kleine artisjokken - witte bloem - 3 a 4 geklopte eieren - 6 a 7 dl olijfolie (voor het frituren) - zout.



Voorbereiding

De artisjokken schoonmaken en de bodem de vorm van een afgeplatte kegel geven. De buitenste blaadjes wegplukken om bij de malse delen te komen. Van de overige blaadjes de punten afsnijden. Daarna de artisjokken in 8 a 10 stukken snijden, naargelang van de grootte.

Bereidingswijze

De stukken in de bloem wentelen, onderdompelen in de geklopte eieren en enkele minuten laten rusten. Olijfolie opwarmen (180?C.) en de artisjokken 6 tot 8 minuten in de olie laten bakken (af en toe omdraaien). Laten uitlekken op absorberend keukenpapier.

Serveertip

Warm of lauw opdienen, bestrooid met een beetje zout.
TIP : Men kan voor deze bereiding ook artisjokken uit blik nemen, de baktijd is dan korter. Op dezelfde manier kan men (verse) zachte of halfzachte artisjokblaadjes bereiden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top